Mi az a jegyesfotózás/E-session?

Előfordulhat még, hogy a jegyespárok nem tudják mi a különbség a jegyesfotózás és a kreatív fotózás között, a következő pár mondatban tisztázni szeretném a két fogalom közti különbséget.

A kreatív-fotózás közvetlenül kapcsolódik az esküvőhöz, az esküvő napján, vagy külön napon kerül rá sor. Ott már a teljes ünnepi ruhában vagytok, a képek hangulatát átjárja a Nagy Napotok varázsa, és minden apró részlet együtt teszi teljessé a rólatok készült képeket.


A jegyesfotózás (másnéven E-Session) pedig nem más, mint az esküvőt megelőző próbafotózás. Általában közösen találjuk ki a helyszínt, és az időpontot is, az öltözet viszont Rátok van bízva! Választhattok elegánsabb, vagy sportosabb szettet is, akár a közös hobbitok is adhat számotokra ötletet. Például, ha szerettek túrázni, készülhet a sorozat egy természetközelibb, erdősebb, ligetes helyszínen, vagy egy parkban a városban.


Az időpontját tekintve készülhet akár pár héttel-, vagy hónappal az esküvő előtt, de akár fél-egy előtte is.

Kinek javaslom? Természetesen minden esküvő előtt álló párnak! Ha van lehetőségünk találkozni az esküvő előtt, annál természetesebben fogjátok érezni magatokat velem az esküvő napján, a kamera előtt. Lehetőségünk adódik, hogy jobban megismerjük egymást, megismerhetitek hogyan dolgozom, hogyan instruálok hogy a Nagy napotokon ne legyetek feszélyezettek a kamera előtt, így semmi ok nem lesz az izgalomra.

Az is előfordulhat akár, hogy a jegyesfotózáson készült képeket közül válogatnak a jegyespárok az esküvői meghívóra, fotófalra, vagy díszletként-ajándékként használnak fel. Nem egy esetben került egy-egy jegyesfotózáson készült fénykép az esküvői meghívóra, és a vendégeknek adott ajándékra is.

Ha bármilyen további kérdésed van a jegyes-fotózással kapcsolatban, akkor várom az üzeneted!

Valamint ha szeretnétek, hogy én legyek az esküvői fotósotok, tekintsétek meg az esküvői csomagokat, ha szimpatikus a munkásságom, írj nekem üzenetet!

Gyárfás-tóth gábor

fotográfus

Díjnyertes fotográfus, több mint 14 éve a szakmában, 4 éve professzionális fotográfus.

Gyárfás-T. Gábor

További történetek
Ajánlatok
Felfedezés